themeluar 1997
ISO9001 certifikuar
Hetim, Suggestion, Comment & Feedback

Vizitorë të nderuar: Mirësi resend email ose cc për sales@xiamentungsten.com nëse email përsëri në you.Thank ju për vëmendjen tuaj!

Home

Molibden Alloy

Çfarë është një aliazh molibden?

aliazh molibden, emri anglisht është aliazh molibden. aliazh molibden është matricë duke shtuar elemente të tjera të përbërë nga lidhjeve me ngjyra, kryesore elementeve alloying titan, zirkon hafnium, tungsten, dhe elementeve të tokës të rralla.

Titan, zirconium, hafnium, molibden element aliazh jo vetëm nga zgjidhja e ngurta forcimin efekt, duke ruajtur urtësi të ulët aliazh, por edhe formojnë një karabit stabile fazë të shpërndara, të rritur forcën elastik dhe temperaturën recrystallization.

aliazh molibdenaliazh molibdenaliazh molibden

aliazh molibden është rruga kryesore për të forcuar ngurta forcimit zgjidhje, forcimit reshjet e punës forcim. Mund të merret me anë të përpunimit plastik molibden aliazh fletë, shirit, fletë metalike, tuba, shufra, tela dhe profilet, por edhe për të përmirësuar fuqinë e saj dhe për të përmirësuar urtësi temperaturë të ulët.

Cilat janë karakteristikat e lidhjeve molibden?

Densitet të lartë, pika më e lartë e shkrirjes, presionit të ulët të avullit, zgjerimi ulët termike, forca të zgjeruara termike, rezistencë dhe rezistenca korrozioni.

aliazh molibden, e cila ka disa ta bërë?

aliazh molibdenNga metalet alloying lidhjeve molibden mund të ndahen në kategoritë e mëposhtme:

1 lidhjeve binare molibden

aliazh molibden Binary është shtuar në një elemente molibden alloying aliazh molibden vetme. Këto lidhjeve mund të ndahen në dy kategori: njëra është e bazuar në tungsten, aliazh molibden rhenium si elemente alloying. sasi të madhe të aliazh elemente lidhjeve, lidhjeve kryesisht për ngurtësinë dhe rezistenca e ngrohjes forca është e mirë; tjetër është titan, zirconium, hafnium, aliazh molibden nga elementet aliazh, e cila karakterizohet duke shtuar një sasi të vogël të lidhjeve molibden dhe të pastër në krahasim me një rritje të lehtë, kryesisht Mo-0.5Ti, Z-6, lloje MHC.

2 aliazh molibden multicomponent

Multicomponent molibden aliazh aliazh molibden është i bazuar në sistemin binar. Për të përmirësuar më tej punën e shtuar një aliazh aliazh dytë ose më shumë komponentë aliazh formuar që ka një performancë superiore. Ka seri vijim:

a. Mo-Ti-Zr-C Series

Kjo klasë është në aliazhet e Mo-0.5Ti në bazë të një sasi të caktuar të zirkonit dhe karbonit për të formuar, është më i pjekur dhe jashtë vendit përdorni klasën më të madh të aliazh molibden shquar, më të zakonshme në fletë, shirit, fletë metalike prej më pak në tel shufra. markave të mëdha janë TZC dhe TZM dy lloje.

b. Mo-Hf-Zr-O Series

lidhjeve të tilla janë aliazh seri Mo-Ti-Zr-C për të përmirësuar më tej mbi bazën e lidhjeve, titan dhe hafnium është formuar në emër të hulumtimit mbi raportin në shumën e hafniumit dhe formimin e ZHM ndryshme, ZHM4, ZHM6 , ZHM7, ZHM8 klasat e ndryshme të këtyre lidhjeve është relativisht e mirë, por nuk ka pasur përdorim në shkallë të gjerë brenda dhe jashtë vendit dhe raportohet.

c. Mo-W-Hf-C seri dhe tani-Hf-Zr-C Series

Qëllimi i këtyre lidhjeve është për të prodhuar substrate e zgjidhjes ngurta forcimin efekt numër të madh të shpërndarjes forcimin aliazh karabit dhe elementët gjurmë kombinohen për të prodhuar një aliazh me veti të mira e përgjithshme (forca, fortësi të lartë, performancë të lartë temperaturë dhe për të kapërcyer pas temperaturën e dhomës përdorimit brishtësinë) Sipas raporteve aktualisht ka M25WH1, M25WH2, HWM25, M25WZH1 disa markave, por jo e pjekur.

aliazh molibden3 Doped molybdenum alloy

lidhjeve stimuluar molibden janë përdorur doping lagësht apo të thatë. Në pastër molibden sasi të caktuar të elementeve kalium, silic, alumini që mund të bëjë temperaturën recrystallization e molibden është përmirësuar në masë të madhe, edhe pas recrystallization ka urtësi të mirë. Të dhënat e temperaturës recrystallization aliazh molibden brenda dhe jashtë vendit raportuar lloj më të lartë, nuk përdoret vetëm deri në 1800 shtangë teli, por edhe në fletë, strip, nxjerr në pah, gjithashtu ka një perspektivë të gjerë aplikimi.

Në aplikime të caktuara ushtarake e kalium, silic, alumini, efekti rhenium doping e zgjidhjes ngurta forcimin efekt dhe integrimin mund të merret për të plotësuar kërkesat specifike të performancës të produktit.

4 Rare aliazh molibden Earth

Në procesin e zhvillimit të lidhjeve molibden, oksidet e rralla tokë për shkak të strukturës së saj të qëndrueshme kimike dhe efekt të mirë forcimin dhe duket jashtëzakonisht aktive okside të rralla toka mund të përmirësohet në mënyrë të konsiderueshme duke shtuar temperaturën molibden recrystallization dhe performancën anti-varem dhe lidhjeve të saj njësi e bazuar dhe multicomponent lidhjeve janë bërë edhe një shumë të testeve. Aktualisht pjekur janë si vijon:

a. MLA dhe aliazh molibden IME
Në molibden pastër duke shtuar 1% deri në 2% të La2O3 ose Y2O3. Performanca aliazh temperaturë të lartë, mundësia e aplikimit.

b. Mo-0.5Ti + Y aliazh molibden
Në lidhjeve të vetme-element bazë të shtuar Y2O3 bëjë lidhjeve shpërndarje. Pritet në fletë, strip, nxjerr në pah, duke fituar një pozicion në fushën.

molybdenum alloyc. TZM, TZM, TZM molibden aliazh
Në TZM, TZM, TZM molibden aliazh duke shtuar okside të rralla tokë të punuar, është aktualisht në fazën e hulumtimit dhe zhvillimit.

Lloji i mund të rritet duke lidhjeve molibden ndahen në kategoritë e mëposhtme: zgjidhje të ngurta të tipit forcimi elementeve aliazh alloying, shpërndarje forcuar lidhjet e stimuluar aliazh forcim të tipit dhe të integruar lidhjeve përforcuar.

Çfarë qëllimi ka aliazh molibden?

Moulds për përpunimin termik

Aviation, aerospace department is mainly molybdenum alloy forging dies and engine components for high temperature. Their application materials are mainly active metal carbide reinforced molybdenum, molybdenum and optional elements to strengthen the mechanical dispersion strengthened molybdenum three kinds of two-phase alloys. Active metal carbides strengthened molybdenum alloy has good high temperature strength and high thermal conductivity, which is mainly used for thermal processing mold industry. Because of the high molybdenum and low thermal expansion, thermal conductivity and thermal shock resistance as the preferred material.

Për përpunimin e metalit të shkrirë

Hedhur fabrikë alumini me përpunimin e saj të molibden përmbajtur problemin termike plasaritje, e cila është zakonisht në përpunimin e materialeve të prirur në faqen termike plasaritje duke përdorur aliazh TZM (Ti - Zr - Mo) thelbin dhe mandrinë (shkopin), por edhe për të shmangur materiale për fenomen plasaritje termike. Dhe M HC përdorur aliazh TZM pajisje të përpunimit do të rrisë aftësinë e ngurtësim të shpejtë. Tungsten - aliazh molibden ka të njëjtën rezistenca korrozioni, mund të reduktojnë ndjeshëm kostot e prodhimit. Kështu që tani duhet të zhvillohen në shtytës, pompë dhe tub i sistemit për të nxitur zbatimin e zinkut shkrirë të Mo-25% W dhe Mo -30% materialeve W aliazh.

Për spërkatje termike

aliazh molibdenDisponueshmëria e molibden në unazë pistoni për spërkatje termike. Metoda është që të përdorin pluhur molibden dhe nikel (Ni) dhe kromit (Cr) është përzier me një kordon, dhe pastaj përzierje do të thotë një plazma mbulua mbi pistoni.

Veshje mund të jetë një përzierje e molibden pastër ose molibden pluhur aliazh, si veshin rezistencë dhe rezistenca korrozioni, dhe në këtë mënyrë të përshtatshme për aplikime letër. Për më tepër, pluhur molibden mund të përdoret me sasi të ndryshme të nikelit, kromit, bor, dhe pluhur silici përzierje në një përzierje pluhur të ndryshme, por pluhur llak kërkon rrjedhshmëri e mirë, termike spërkatje pluhur llak tharë është në përgjithësi të jetë sferike ose pranë formë sferike.

Përveç kësaj, pluhur i përzier i molibden dhe molibden lidhjeve mund të përdoret për të pishtarit plazma në cilësi të ndryshme dendur, më rezistente ndaj veshin dhe korrozioni rezistente pluhur para-aliazh.

Për trajtimin kimik

Procesi i shkrirjes qelqi molibden si materiale elektrodë të rrisë kapacitetin e përpunimit të kaldajave konvencionale. Që nga forca molibden temperaturë të lartë dhe stabilitet termik dhe është projektuar për të lartë temperaturë të materialeve përbërëse furre.

Për shembull, molibden dhe molibden lidhjeve dhe më shumë për isostatic nxehtë të ngutshme (HIP) do të thotë materialet, elementet e ngrohjes, mëngë dhe kllapa; fixtures qeramike në përdorim të gjerë dhe sintering varkë molibden molibden; industrisë elektronike qeramika oksidit të prodhimit janë përdorur pothuajse molibden zgarë gjuajtur.

Përveç kësaj, në sajë të përputhshmërisë së molibden dhe gazit të nxehtë dhe forcën e saj të lartë temperaturë dhe mundësojnë atë në industrinë e hapësirës ajrore dhe të mbrojtjes dhe fusha të tjera duhet të zbatohen. Por rezistenca e dobët oksidimi e varg molibden të aplikacioneve, por ajo është subjekt i kufizimeve të caktuara. Molybdenum është përdorur kryesisht për shpejtësi të shpejtë, performanca e mirë e raketa dhe valvula aktive dhe materiale të tjera përbërëse.

Nëse keni ndonjë interes në aliazh molibden tonë ose produkte të tjera aliazh molibden, ju lutem mos ngurroni të na kontaktoni me email:sales@chinatungsten.com,sales@xiamentungsten.com ose me telefon:86 592 512 9696.

Adresa: 3F, No.25 WH Rd, Xiamen Software Park Ⅱ, FJ 361008, China.
Telefon: + 86-592-5129696, + 86-592-5129595, Fax: + 86-592-5129797; Email:sales@chinatungsten.com,sales@xiamentungsten.com
Certifikuar nga MIIT:闽B2-20090025 闽ICP备06012101号-1
Copyright © 1997 - 2016 ChinaTungsten Online Të gjitha të drejtat e rezervuara