ESTABLISHED1997
ISO9001 CERTIFICATED
Вашето съобщение, предложение, коментар & Обратна връзка

Dear Visitors:Kindly resend your email or cc to sales@xiamentungsten.com if emails back to you.Thank you for your attention!

У дома

Молибден Лети

Какво е молибден сплав?

Молибден сплав, името на английски език е молибден сплав. Молибден сплав е матрица с добавяне на други елементи, състоящи се от цветни сплави, главен легиращи елементи титан, цирконий, хафний, волфрам, и редкоземни елементи.

Титан, цирконий, хафний, молибден елемент сплав не само от твърд разтвор укрепване ефект, се поддържа ниска пластичност сплав, но също образува стабилен карбид диспергирана фаза, увеличаване на якостта на опън и температурата на рекристализация.

molybdenum alloymolybdenum alloymolybdenum alloy

Молибден сплав е основният начин за укрепване на твърд разтвор укрепване, валежите укрепване и закаляване. Могат да бъдат получени чрез преработката на пластмаси молибден сплав лист, лента, фолио, тръби, пръти, тел и профили, но и подобряване на неговата сила и подобряване на ниска температура пластичност.

Какви са характеристиките на молибденови сплави?

С висока плътност, висока точка на топене, ниско налягане на парите, с ниско топлинно разширение, повишена топлинна сила, издръжливост и устойчивост на корозия.

Молибден сплав, която има няколко направя?

молибден сплавЧрез легиращи метали молибденови сплави могат да бъдат разделени в следните категории:

1 двоични молибденови сплави

Binary молибден сплав се добавя в една молибден легиращи елементи молибден сплав. Тези сплави могат да се разделят на две категории: едната се основава на волфрам, рений сплав молибден като легиращи елементи. Такова голямо количество алуминиеви елементи сплави, сплави, най-вече за силата на твърдост и устойчивост на топлина е добро; другият е титан, цирконий, хафний, молибден сплав на елементите на сплавта, която се характеризира с добавяне на малко количество молибден сплави и чист в сравнение с леко увеличение, главно Мо-0.5Ti, Z-6, МНС видове.

2 многокомпонентна молибден сплав

Многокомпонентни молибден сплав молибден сплав се базира на двоична система. За по-нататъшно подобряване на работата на добавяне втора сплав или повече алуминиеви компоненти формира сплав, която има по-добра производителност. Има следните серии:

a.Mo-Ti-Zr-C Series

Този клас е в сплавите Mo-0.5Ti въз основа на определено количество цирконий и въглерод да се образува, е най-зрелият и в чужбина се използва най-голямата класа на изключително молибден сплав, по-често при лист, лента, фолио по-малко в проводник пръти. Големите марки са TZC и TZM два вида.

b. Mo-HF-Zr-O Series

Такива сплави са на Mo-Ti-Zr-C серия сплав за по-нататъшно подобряване на базата на сплави, титан и хафний се образува от името на изследването на съотношението на количеството на хафний и формирането на различни ЖМ, ZHM4, ZHM6 , ZHM7, ZHM8 различни степени на тези сплави е сравнително добри, но не е имало мащабното у нас и в чужбина и да се докладват.

c. серия Mo-W-HF-C и Mo-W-HF-Zr-C Series

Целта на тези сплави е да се произвеждат на основата на твърдия разтвор, укрепване ефект голям брой сплав карбид дисперсия укрепване и микроелементи комбинират, за да се получи сплав с добри общи свойства (якост, висока твърдост, висока производителност температура и преодоляване след употреба стайна температура крехкост) Според съобщения в момента има M25WH1, M25WH2, HWM25, M25WZH1 няколко марки, но не и зрял.

феромолибден3Легирани молибден сплав

Легирани молибденови сплави се използват мокро или сухо допинг. В чист молибден определено количество калий, силиций, алуминий елементи, които могат да направят температурата на рекристализация на молибден е значително подобрена, дори след рекристализация има добра пластичност. температурни рекристализация Данните от молибден сплав в страната и чужбина, докладвани на най-високо вид, това не е само използва до 1800 валцдрат, но също така и в лист, лента, фолио, също има широки перспективи за кандидатстване.

В някои военни приложения на калий, силиций, алуминий, рений допинг ефект на твърд разтвор укрепване ефект и интеграция може да се получи, за да отговори на специфичните изисквания за ефективност на продукта.

4 Редки Земята молибден сплав

В процеса на развитие на молибденови сплави, редки земни оксиди, защото на неговата стабилна химична структура и добро укрепване ефект и изглежда необичайно активни редки земни оксиди могат да бъдат подобрени значително чрез добавяне температура молибден рекристализация и анти-СГХГ производителност и неговите сплави с дялове на базата и многокомпонентна сплави също са направили много тестове. В момента зрял, са следните:

a. MLA и MY молибден сплав
В чист молибден добавяне на 1% до 2% от La2O3 или Y2O3. производителност сплав с висока температура, перспективата за кандидатстване.

b. Mo-0.5Ti + Y молибден сплав
В сплави с един елемент на базата на добавяне Y2O3 направя дисперсионни сплави. Очаквано в лист, лента, фолио, набира позиция в рамките на областта.

molybdenum alloyc. TZM, TZC, ЖМ молибден сплав
In TZM, TZC, ZHM molybdenum alloy by adding rare earth oxides work, is currently in research and development phase.

Type може да бъде подобрена чрез молибденови сплави са разделени в следните категории: твърд разтвор укрепване тип сплав легиращи елементи, дисперсия засили сплави, легирани втвърдяване сплав тип и интегрирани подсилени сплави.

Каква е целта на молибден сплав?

Прес-форми за термична обработка

Aviation, космическите изследвания отдел е основно молибден коване сплав умира и елементите на двигателя за висока температура. Техните материали за кандидатстване са предимно активен метал карбид подсилена молибден, молибден и незадължителни елементи за укрепване на механична дисперсия засили молибден три вида двуфазни сплави. Активни метални карбиди засили молибден сплав има добра устойчивост на висока температура и висока топлопроводимост, която се използва главно за термична обработка на мухъл индустрия. Поради високата молибден и ниско топлинно разширение, топлопроводимост и термична устойчивост шок като предпочитан материал.

За разтопен обработка на метали

Лят алуминий растение с неговата обработка на молибден сдържан термичен крекинг проблем, който обикновено е в преработката на материали, склонни към топлинна сайт крекинг, използващи TZM сплав (Ti - Zr - Mo) ядро и дорник (пръчка), но също така и за да се избегне материала за термичен крекинг явление. И М HC с помощта на оборудване за обработка на TZM сплав също ще засили способността на бързото втвърдяване. Волфрам - молибден сплав има същата устойчивост на корозия, може значително да намали производствените разходи. Така че сега трябва да се развива в системата на работното колело, помпа и тръба за насърчаване на прилагането на разтопен цинк от Mo-25% W и Мо -30% W алуминиеви материали.

За термично пръскане

molybdenum alloyНаличие на молибден върху пръстена на буталото за термично пръскане. Методът е да се използва молибден прах и никел (Ni) и хром (Сг) се смесва със свързващо вещество, и след това сместа означава плазма разпръсква върху буталото.

Покритието може да бъде смес от чист молибден или молибден прах сплав, както износоустойчивост и устойчивост на корозия, и по този начин подходящ за приложения хартия. Освен това, молибден прах може да се използва с различни количества от никел, хром, бор, и прахообразна смес силиций в прахообразна смес на различни, но прах за пръскане изисква добра течливост, термично разпръскване на спрей изсушен прах обикновено да бъде сферична или близо сферична форма.

В допълнение, смесен прах на молибден и молибденови сплави може да се използва за плазмената горелка в различни гъста качество, по-устойчиви на износване и устойчив на корозия предварително сплав прах.

За химическо чистене

процес Молибден топене на стъкло като електродни материали и увеличаване на капацитета на обработка на конвенционални пещи. Тъй като молибден висока температура сила и термична стабилност и е предназначена за висока пещ съставни материали.

Например, молибден и молибденови сплави и още за горещо изостатично пресоване (HIP) означава материали, отоплителни елементи, на ръкава и скобата; керамични лампи в широка употреба и синтероване молибден молибден лодка; електронна промишленост производство оксид керамика се използват почти молибден носещи уволнен.

В допълнение, благодарение на съвместимостта на молибден и горещ газ и неговия висока температура сила и му даде възможност в космическата и отбранителната промишленост и други области трябва да бъдат приложени. Но лоша устойчивост на окисляване на молибден спектър от приложения, но това е предмет на определени ограничения. Молибден се използва основно за бърза скорост, добро представяне на ракетата и активното вентил и други съставни материали.

Ако имате интерес към нашите молибден сплав или други молибден алуминиеви продукти, моля не се колебайте да се свържете с нас по електронната поща:sales@chinatungsten.com,sales@xiamentungsten.com или на телефон:86 592 512 9696.

Адрес: 3F, No.25 WH Rd, Xiamen Software Park Ⅱ, FJ 361008, Китай.
телефон:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com,sales@xiamentungsten.com
Copyright © 1997 - 2016 ChinaTungsten Online Всички права запазени  ISO 9001:2015